Αυχεναλγία

αυχεναλγία-ορθοπεδικοι-αθηνα

Αυχενικό σύνδρομο 

Φοβόμαστε τον πόνο στον αυχένα και στην μέση περισσότερο από άλλους πόνους. Και όμως είναι αυτοί ακριβώς οι πόνοι που αν προσέξουμε την καθημερινότητα μας θα τους αποφύγουμε η θα μειώσουμε την  έντασή τους .

Αυχενικό σύνδρομο είναι ένα φάσμα συμπτωμάτων που εδράζεται κυρίως στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και εκδηλώνεται με ένα η περισσότερα  συμπτώματα όπως πόνο-αυχενικό ,ινιακό ,στη ράχη η στον ώμο,  η  μυϊκό σπασμό στους αυχενικούς μύες, στη ράχη   στο μπροστινό μέρος του θώρακα , περιορισμό της κινητικότητας του αυχένα και πιθανόν κεφαλαλγία .

Οι ίδιοι οι ασθενείς αναφέρουν τάση ,δυσφορία δυσκολία στις κινήσεις μυϊκούς σπασμούς, καψίματα , μουδιάσματα , οξύ πόνο η και αδυναμία στους ωμούς και στα χέρια.

Κάποιοι  ασθενείς εμφανίζονται με κεφαλαλγίες που οι ίδιοι αποδίδουν σε πρόβλημα του αυχένα . Όμως η συγκεκριμένη διάγνωση απαιτεί  εμπειρία από τον ιατρό, ακριβές ιστορικό και προσεκτική κλινική εξέταση γιατί η κεφαλαλγία είναι δύσκολη κλινική οντότητα .

Μέσα από την  κλινική πρακτική διαπίστωσα ότι ακολουθώντας καθημερινά κάποιες οδηγίες μπορούμε να μειώσουμε  σημαντικά τα συμπτώματα και να βελτιώσουμε την κατάσταση του αυχένα .

Η καλή στάση του σώματος είναι ο κύριος τρόπος αποφυγής κακώσεων στον αυχένα

Συχνά διαλείμματα όταν δουλεύουμε με υπολογιστή η σε γραφείο-όχι πολύωρη προσήλωση στην οθόνη.

Σωστή θέση του υπολογιστή.

Αποφυγή πολύωρου στηρίγματος του τηλεφώνου μεταξύ αυτιού και αυχένα.

Να μην κουβαλάμε αντικείμενα στον αυχένα.

Ύπνος στη σωστή θέση .Το κεφάλι και ο αυχένας πρέπει να είναι σε ευθεία με το σώμα .