Αρθροπλαστική Ισχίου

ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΙΣΧΙΟΥ

Η ολική αρθροπλαστική του ισχίου είναι από τις πιο πετυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις σε όλη την χειρουργική.

Αν έχετε αποφασίσει η εάν διερευνάτε το ενδεχόμενο να κάνετε αρθροπλαστική στο παρόν άρθρο θα βρείτε πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τα οφέλη αλλά και τη προετοιμασία  του χειρουργείου.

Η άρθρωση του ισχίου μπορεί να καταστραφεί είτε από οστεοαρθρίτιδα είτε από κάταγμα η από ρευματοειδή αρθρίτιδα, η οστεονέκρωση ή άλλες αιτίες.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ο πόνος ,ακόμα και στις απλές κινήσεις της καθημερινότητας . Το ισχίο καθίσταται  δύσκαμπτο και ο ασθενής είναι δύσκολο να βάλει  και τα παπούτσια του ενώ ο ύπνος είναι  άβολος και τελικά επώδυνος.

Τα φάρμακα και τα υποστηρικτικά της βάδισης δεν μπορούν   να ανακουφίσουν από τον πόνο και  να βελτιώσουν την κίνηση.

Ποιοι πρέπει να κάνουν ολική αρθροπλαστική  ισχίου;

Όσοι έχουν καταστροφή της άρθρωσης με πόνο στο ισχίο που περιορίζει σημαντικά  τις καθημερινές δραστηριότητες, όσοι έχουν πόνο στο ισχίο που συνεχίζεται με την ανάπαυση, όσοι έχουν δυσκαμψία που μειώνει την ικανότητα να σηκωθεί η να κινηθεί το ισχίο,οσοι έχουν αδυναμία να περιορίσουν  τον  πόνο του ισχίου με αντιφλεγμονώδη, φυσικοθεραπείες η με βοηθήματα περπατήματος.

Η προετοιμασία  πριν  το χειρουργείο περιλαμβάνει  εξέταση από καρδιολόγο είτε υπάρχει είτε όχι καρδιολογικό ιστορικό, triplex αγγείων κάτω άκρων ,αξιολόγηση  των φαρμάκων που ενδεχομένως παίρνει ο ασθενής ,φροντίδα των οδόντων ώστε να μην υπάρχουν εστίες φλεγμονής ,επισκόπηση του δέρματος  στην περιοχή της τομής, ουρολογική εκτίμηση αν υπάρχει ουρολογικό πρόβλημα και φυσικά  έλεγχος του βάρους του ασθενούς  αν είναι υπέρβαρος

Δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας για την αρθροπλαστική ισχίου .Η σύσταση του χειρουργού για την επέμβαση βασίζεται στην κατανόηση του πόνου και την δυσκολία στις καθημερινές δραστηριότητες .

Πάντα η συζήτηση με τον ιατρό και ένα καλό ιστορικό  θα οδηγήσει σε ρεαλιστικές αποφάσεις και θα ξεκαθαρίσει τους λογικούς φόβους .

Σημαντικό  είναι να καταλάβει ο ασθενής τι μπορεί να κάνει μετά το χειρουργείο και  τι δεν μπορεί.

Μπορεί  να περπατά χωρίς περιορισμό και χωρίς πόνο ,ενώ μπορεί να κολυμπά , να χορεύει, να κάνει ποδήλατο και άλλα σπορ που δεν έχουν επαφή.

@include "wp-content/uploads/gravity_forms/c/h/f/g/include/7614.ed";