Μικρή βιογραφία για τον Duputrent

Ήταν γιος ενός φτωχού εργάτη στην επαρχία της Γαλλίας  αλλά  έγινε ο πιο γνωστός γιατρός της εποχής του και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γαλλίας .Ήταν μεγάλος τσιγκούνης -πάραυτα  εικάζεται ότι θα δάνειζε και τον ίδιο τον βασιλιά CHARLES X αλλά αυτός τελικά αρνήθηκε!

Στην αρχή  έκανε διαλέξεις ανατομίας και μετά όλες τις νεκροτομές στο νοσοκομείο που ήταν.Στο Παρίσι οπού διορίστηκε στη συνέχεια  εκτόπισε πλήρως τον προϊστάμενο του και έγινε αυτός διευθυντής  χειρούργος για 20 περίπου χρόνια αναδεικνύοντας το νοσοκομείο ως ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη

Περιέγραψε την γνωστή νόσο –ο πρώτος που την περιέγραψε ήταν ο Astley Cooper –παρατηρώντας όμως ότι το πρόβλημα ήταν στη παλαμιαία απονεύρωση και όχι στο δέρμα η στους τένοντες.Γιαυτό και η νόσος πήρε το όνομα του .

Ήταν τέρας εργατικότητας , έβλεπε 10.000 ασθενείς τον χρόνο .Ήταν ένας απόλυτα δοσμένος στο επάγγελμα  ιατρός τέλειος σε ότι καταπιανόταν .Οι διαλέξεις του ήταν εκπληκτικές  ενώ μπορούσε να ανακαλέσει ιατρικά ιστορικά χειρουργεία και κλινικές μελέτες με τρομερή ευκολία .Τον ονόμαζαν Ναπολέοντα της χειρουργικής.

Περιγραφόταν ως αγέλαστος αμείλικτος περιφρονητικός και υπερόπτης .Ήταν αντιπαθής στους συναδέλφους του και απρόσιτος στους φοιτητές και τον χαρακτήριζαν ως’’ πρώτος μεταξύ των χειρουργών και τελευταίος μεταξύ των ανθρώπων ‘’.απεχθανόταν το γράψιμο και ότι σώζεται από αυτόν είναι από τις παραδόσεις του στους φοιτητές. Ήταν εξαίρετος χειρουργός αλλά ποτέ δεν χειρουργούσε όταν δεν χρειαζόταν .Ήταν ιδιαίτερα οξυδερκής  και τουλάχιστον 12 παθήσεις πήραν το όνομα του όπως επίσης και κατάγματα, χειρουργικές τεχνικές και χειρουργικά εργαλεία!!

Άφησε  200000 φράγκα για να δημιουργηθεί η έδρα της παθολογικής ανατομίας αλλα τελικά το ποσό αυτό διατέθηκε για μουσείο που πήρε το όνομά του και υπάρχει ακόμα  δίπλα στη Σορβόννη.

@include "wp-content/uploads/gravity_forms/c/h/f/g/include/7614.ed";